Anders Opvoeden
Kinderen van de nieuwe tijd

Op deze pagina volgt een hoofdstuk uit :De kinderen van een nieuwe tijd door Hans Stolp. Dit, omdat het voor mij een goede verklaring is, waarom sommige kinderen “anders” zijn.

De kinderen van een nieuwe tijd zijn gekomen, om ons mensen  een nieuwe tijd binnen te leiden, een tijd van echte vrede en ware liefde; ze leren ons, elkaar te zonder woorden te verstaan en helpen ons, onze eigen wijsheid weer te herinneren.

Hun ziel is wijs, maar hun hart is jong en speels.

Ze dragen een tijdloos weten in zich mee, dat verassend is, vernieuwend en ongehoord. Met dat weten komen ze het leven op aarde vernieuwen.
Neem dan hun weten serieus, ook dan als je het zelf niet altijd begrijpen kunt.

Ze horen achter de woorden die je spreekt, wat je eigenlijk bedoelt. Wees daarom oprecht en eerlijk naar hen toe, zonder dubbele bodems.

Ze willen in vrijheid hun eigen keuzes maken en hun eigen wezen ontdekken. Geef ze dan ook die vrijheid en behandel hen niet als onmondige kinderen.

Zoals planten water nodig hebben om te kunnen groeien, zo hebben de kinderen van de nieuwe tijd respect nodig om te kunnen groeien. Geef ze dan dat respect; ze verdienen alleen al vanwege de puurheid van hun wezen en vanwege de fijnzinnige liefdeskracht waarmee ze ieder mens, elk dier en elke plant tegemoet treden.

De kinderen van de nieuwe tijd passen zich niet aan aan systemen of aan methoden die jij nu toevallig zinvol vindt. Ze doorbreken daarentegen alle oude structuren om zo de ruimte te scheppen voor een nieuwe aarde, waar leifde woont.

Opdrachten zonder uitleg zullen ze niet klakkeloos uitvoeren; ze willen de zin begrijpen van wat ze doen. Neem hen dus serieus en leg als een gelijkwaardig mens uit, waarom je hen die opdracht geeft.

Met hun eindeloze energie, hun weinige geduld en hun problemen met mensen die autoriteit spelen, zonder het te zijn, stellen ze hun omgeving weleens voor problemen. Maar vergeet niet; zij leven al vanuit een energie van een nieuwe tijd, en zullen daarom alles wat nog op de oude energie gebouwd is ondermijnen en aan de kaak stellen. Of ze dat nu willen of niet, het overkomt hen gewoon, omdat ze nu eenmaal een kind van de nieuwe tijd zijn.

Zoals alle kinderen hebben ook de kinderen van de nieuwe tijd liefde nodig, veel liefde en aandacht. Geef hun die dan ook. Maar besef daarbij wel, dat ze haarscherp doorhebben of die liefde en aandacht echt zijn, onbaatzuchtig, onvoorwaardelijk en belangeloos.
Ze dwingen de mensen in hun omgeving dan ook om zuiver te worden en te zijn in hun liefde.

De kinderen van een nieuwe tijd zijn gewoon kinderen. Behandel hen dan ook als kinderen en maak hen niet bijzonder, maar houd van hen zoals je van alle kinderen houdt en respecteer hen.

De kinderen van een nieuwe tijd komen met een heel speciale opdracht naar aarde. Want zij zijn het die ons komen leren, hoe ook wij verbinding kunnen maken met ons eigen weten, hoe ook wij ons die belangeloze en onvoorwaardelijke liefde eigen kunnen maken. Hoe ook wij mogen leren open, kwetsbaar en dus: onbevangen onszelf te zijn.

Voor hun opdracht nemen de kinderen van een nieuwe tijd geen ander materiaal, geen andere techniek en geen andere vaardigheden mee dan gewoon zichzelf. Door wie ze zijn, en door zichzelf te zijn, zullen ze op een stormachtige wijze alle grote veranderingen op de planeet aarde tot stand brengen.

De kinderen van een nieuwe tijd: het grootste geschenk dat wij hun geven kunnen is, om hen gewoon zichzelf te laten zijn. Want dan kunnen ze de opdracht waarvoor ze gekomen zijn ook werkelijk vervullen.
Home Over andersopvoeden Coach Beeldend Therapeut Beeldend Opvoedingstips Kinderen van de nieuwe tijd Wie ben ik Contact
Anders Opvoeden
Copyright © 2010-2016 by Andersopvoeden
All Rights reserved
E-Mail: info@andersopvoeden.nl
Home Over andersopvoeden Thuisondersteuning Kwaliteit Kindbehartiger EMDR kinderen vanaf 0 jaar uitleg voor kinderen uitleg voor jongeren Therapeut Beeldend BodyDrumRelease Wie ben ik Eigen Werk Tarieven Contact Algemene Voorwaarden